Op 3 oktober is tijdens een spectaculair evenement op het hoofdkantoor van hoofdsponsor Interpolis Marel Stork Poultry Processing uit Boxmeer uitgeroepen als winnaar van de Gezondheidsaward 2013. HR Manager Friso Luimes kreeg uit handen van directievoorzitter Wim Bens van Rabobank Tilburg en omstreken de award en bijbehorende zilveren penning overhandigd.

Alle juryleden en de winnaar, van links naar rechts: Miriam Michiels (senior manager Human Capital, EY), Jamara Buytendijk (oprichtster en mede eigenaar inZichtadvies), Friso Luimes (HR Manager Marel Stork Poultry Processing), Ditte Hak (directeur Santrion) en René Ravestein (directeur Ravestein & Zwart).

In zijn dankwoord gaf Friso Luimes aan dat Marel Stork Poultry Processing enorm trots is op deze erkenning en onderscheiding, die voor de tweede keer uitgereikt is. Hij benadrukte dat het beleid ten aanzien van gezondheidsmanagement, ‘Samen Gezond’, voor en door de medewerkers mogelijk is gemaakt. “Ons succes is mensen.”

Naast Marel Stork Poultry Processing behoorden Brabant Water uit Den Bosch, CurTec International uit Rijen en Ruimtemeesters uit Den Bosch tot de genomineerden. Alle vier de bedrijven kregen tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om zich te presenteren aan de 150 aanwezige gasten. "Ze zijn allemaal winaars: ze hebben het thema gezondheid allen hoog in het vaandel staan", aldus Jamara Buytendijk, voorzitter van de Stichting Gezondheidsaward en directeur van initiatiefnemer inZichtadvies.

        

Volgens de jury is bij Marel Stork Poultry Proccessing duidelijk te zien hoe het gezondheidsbeleid verankerd is in de strategie van de organisatie en hoe deze samen met de medewerkers wordt uitgevoerd. De gezondheid en het welbevinden van de medewerkers in relatie tot de organisatiedoelstellingen is het uitgangspunt. Bij de vorming van het beleid zijn alle medewerkers betrokken geweest. Kijkend naar de betrouwbare resultaten die reeds zijn bereikt kan Marel Stork Poultry Processing zich een terechte winnaar noemen van de gezondheidsaward 2013. Zowel bij de jury als bij het aanwezige publiek was Marel Stork Poultry Processing de uiteindelijke winnaar. Op Twitter verschenen tijdens en na het evenement leuke reacties.