Op 23 augustus 2012 is de Gezondheidsaward 2012 uitgereikt in de Innovatoren op het Floriade terrein in Venlo. 

Munckhof Groep uit Horst is uitgeroepen als eerste winnaar van de Gezondheidsaward. Hoofd P&O Jan Verrijth kreeg uit handen van burgemeester Hans Gilissen van de Gemeente Venray de award overhandigd, die door kunstenaar Rob Zweerman vervaardigd is.


Burgemeester Hans Gilissen van de Gemeente Venray overhandigd de award aan Jan Verrijth, hoofd P&O Munckhof Groep.

In zijn dankwoord gaf Jan Verrijth aan dat Munckhof Groep enorm trots is op deze erkenning en onderscheiding. “Hoewel onze medewerkers het vanuit hier niet kunnen horen, is deze award bestemd voor ons allemaal!”.

Uit bijna 30 aanmeldingen waren door de vakkundige jury vier genomineerden geselecteerd. Naast Munckhof Groep waren dit Geodis Logistics uit Venlo, Peka Kroef uit Odiliapeel en Innovate uit Venray. 

                   

Alle vier de bedrijven kregen tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om zich te presenteren aan de aanwezige gasten, die in groten getale opgekomen waren. "Allemaal kunnen ze trots zijn op hun nominatie. Ze hebben allen het thema gezondheid hoog in het vaandel staan", aldus Jamara Buytendijk van inZichtadvies.


Op de foto van links naar rechts: Cris van Arkelen (Directeur bedrijven Rabobank Venray) Jan Verrijth, 
(Hoofd P&O WINNAAR Munckhof Groep), Jack Rademakers (Hoofd P&O Peka Kroef), Melchior van Haren (Directeur Innovate), Henk Gerards (Director Operations Geodis) en Jamara Buytendijk (Directeur inZichtadvies/Gezondheidsaward).

 

De Gezondheidsaward, die door inZichtadvies in het leven is geroepen en gesponsord is door de Rabobank, gaat volgens de jury naar het bedrijf, dat meetbare resultaten boekt door het thema gezondheid in de strategie van de organisatie te betrekken, en dat is Munckhof Groep. Gezondheidsbevordering op de werkvloer staat bij hen centraal en wordt gezien als een gezamenlijke verantwoordelijkheid; Medewerkers worden betrokken bij de aanpak van verzuim en hun inbreng wordt gevraagd om werkprocessen en veiligheid te verbeteren en te streven naar kwaliteit.

Tijdens het evenement werd ook een lezing gegeven door scheidsrechter Ed Janssen. Hij onderstreepte het belang van een goede gezondheid en gaf inzicht in de begeleiding die hij op dit gebied ontvangt vanuit de KNVB en UEFA om zodoende verantwoordelijke besluiten te kunnen nemen tijdens een wedstrijd.