Over de Gezondheidsaward 

InZichtadvies heeft in 2012 de Gezondheidsaward opgericht. Ook dit jaar zal de award weer uitgereikt worden aan de organisatie die het thema gezondheidsmanagement het meest efficiënt en effectief inzet 
om hun organisatiedoelstellingen te realiseren. 

“Een beleid gericht op een goede gezondheid levert medewerkers een hogere vitaliteit en motivatie op en de organisatie zodoende een hogere productiviteit”, aldus Jamara Buytendijk oprichtster van de Gezondheidsaward. Sinds mijn studie gezondheidsmanagement streef ik ernaar om organisaties bewust te maken van het belang om het thema gezondheid strategisch in te zetten bij het realiseren van organisatiedoelstellingen.

Het doel van de stichting is vierledig:

  1. Het bewustmaken van organisaties van de meerwaarde van toepassing van het thema gezondheidsmanagement in relatie tot het realiseren van organisatiedoelstellingen;
  2. Het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers;
  3. Het belonen van organisaties die hierin een voorbeeldfunctie vervullen;
  4. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Het concept ‘Gezondheidsaward’ is geregistreerd en derhalve beschermd (inclusief logo).

 

Tijdens de uitreiking zullen de beste organisaties in het zonnetje gezet worden. Aan de hand van een speciaal ontwikkelde Quickscan worden deze genomineerden door een vakkundige jury vastgesteld. De scan, die gebaseerd is op de (health) balanced scorecard, is een vragenlijst waarmee de aandacht voor vier perspectieven in kaart wordt gebracht:

Financiën, interne processen, klantoriëntatie en ontwikkeling

De scan zal u inzicht geven in hoe gezondheidsmanagement in relatie staat tot uw bedrijfsdoelstellingen. Een beleid
gericht op een goede gezondheid van uw bedrijf en medewerkers levert u een hogere 
productiviteitvitaliteit en motivatie op bij uw medewerkers. Middels het invullen van de scan komt u tot nieuwe inzichten op het gebied van gezondheid. Belangrijke informatie dus voor iedere onderneming!
 

Uzelf, uw bedrijf of een ander bedrijf nomineren?

Quickscan aanvragen?